Híreink

Honlapunk elköltözik!

A továbbiakban a fazekaskozpont.com oldalon...

TovábbAz Alapítvány és a működés helyéül szolgáló Fazekas Központ 23 éve működik!

A Fazekas Központ hivatalos megnyitója 1992. szeptember 5-én volt. Kezdetben a XVI. kerület Csinszka utca 27-ben működött a Pipitér Óvoda melletti épületben, 2009 augusztusától azonban már a XVI. ker. Sasvár utca 101-ben.

Az Alapítvány működésének 20. évfordulója alkalmából 2012-ben az ország több kiállítóhelyén is bemutattuk a Mesterségünk dicsérete c. vándorkiállításunkat. A kiállítók között az alapítványhoz közel álló alkotók (oktatók, alapítók, kurátorok, tanítványok) mutatták be tárgyaikat, melyek között voltak pl. népi kerámiák, népi ékszerek, szőttesek, viseletek, szálas anyagokból készített alkotások.

A kiállításunk látható volt a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban (Bp.), a Corvin Művelődési Ház galériájában (Bp.), a XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal galériájában (Bp), a Szent István Király Múzeumban (Székesfehérvár), a Skanzenben (Szentendre, Felső-Tiszavidék, Uszkai porta, Sonkádi csűr), valamint a a Palóc Múzeumban (Balassagyarmat).

Kiállításaink megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu), és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége is támogatta!